Laptopbord för tystare datorljud

Bykalle

Laptopbord för tystare datorljud

För de som är känsliga för ljud finns det mängder av saker i omgivningen som har en negativ påverkan på deras hörsel och mående. Beroende på känslighet kan allt från höga ljud och lågt buller till bestick som skramlar och datorfläkten vara väldigt smärtsamt. Vad kan du tänka på när det kommer till datorer, om du är ljudkänslig?

Hjälpmedel för att tysta datorfläkten

För oss som inte är så känsliga för ljud kan det vara svårt att förstå hur lite som krävs för att olika typer av ljud ska innebära fysisk smärta för andra. Tinnitus är ett relativt vanligt problem för många, men den uppstår av olika anledningar och vissa går inte att bota. Tinnitus kan ge ljudkänslighet i olika grader och är det riktigt allvarligt kan det i sin tur leda till ångest och depressioner. Vardagen blir väldigt påverkad och det blir viktigt att söka efter lösningar och produkter som ger så lite ljud ifrån sig som möjligt. Datorer är ett sådant exempel. Fläkten som ska hålla laptopen eller datorn sval kan vara ett väldigt svårt ljud för många, vilket gör att många söker efter hjälpmedel som gör att fläkten inte ska behöva jobba så mycket. Olika typer av laptopbord kan vara en lösning, eftersom många av dem har lufthål som gör att laptopen inte blir så varm, jämfört med om den står på ett bord. Det finns även laptopställ som bara ökar vinkeln på laptopen och skapar ett utrymme undertill, också för att öka luftgenomsläppet.

Produkter behövs för att underlätta hyperakusi

För många som lider av extrem ljudkänslighet, kallad hyperakusi, kan det vara svårt att röra sig utanför hemmet, vilket gör att datorn ofta blir det bästa verktyget för kontakt med omvärlden. Försvinner då även den, på grund av att fläktljudet eller kanske till och med tangentljudet är för starkt, står de här personerna utan mycket av allt det som en dator trots allt hjälper med. Därför är det så viktigt att produkter tas fram som gör livet lättare för de här personerna. Laptopbord, ställ och tangentbord som är helt tysta, är exempel på det.

About the author

kalle administrator