Låt ljus och ljud samspela i din företagslokal

Bykalle

Låt ljus och ljud samspela i din företagslokal

Driver du ett fik, en nattklubb eller restaurang? Då vet du hur viktigt både behagligt ljud och ljus är i dina lokaler. Det är dock inte så enkelt att ljussätta själv om man inte har erfarenhet av det. För att din lokal både ska fungera och kännas välkomnande kan det vara en god idé att kontakta ett proffs på ljusdesign och armaturer. Här berättar vi mer om det.

Få ljud och ljus att gifta sig

Har du någon gång klivit in i en lokal och känt att du blivit omfamnad? Då är det högst troligt att både ljud och ljus varit bra där. Kanske har mjuk musik spelats samtidigt som belysningen har varit bra utan att bli för hård. Som företagare vill du att dina kunder ska uppleva just den känslan när de stiger in hos dig. Ett bra ljud är relativt lätt att ordna med bra ljudnivå och rätt utrustning. Ljuset är dock svårare och därför kan du behöva ta in en expert. Företaget lightbysweden.com arbetar med belysning för offentliga miljöer och har gjort uppdrag för allt från padelbanor och ridhus till bostäder och kontor. Kort sagt, de kan sitt ljus och har många nöjda kunder. De hjälper dig dessutom med allt från val av belysning till montering. Den belysningar de arbetar med är utvecklade av dem själva och av typen LED, en energisnål belysning som räcker länge.

Så får du ett mjukt ljus

Visst kan det vara lätt att tro att man bara behöver varm belysning i form av små ljuskällor i en offentlig miljö för att skapa en mysig känsla. Det är dock inte en så bra idé. Platsen måste nämligen också vara funktionell för både besökare och personal. Man ska helt enkelt se tydligt när man stiger in i lokalen. Det innebär emellertid inte att du ska satsa på för hård och kall belysning. Då känns det lätt som att stiga in i ett provrum av den mer ogästvänliga sorten. Satsa istället på en bra övergripande belysning som lyser upp på ett mjukt sätt och komplettera den med små och personliga ljuskällor med varmare ljus. Tänk också på vad du har för ljudbild i din lokal och försök att matcha belysningen med den. Lugna toner kräver en mer harmonisk belysning, medan du kan satsa på en något starkare till glad pop. Hos Lights by Sweden kan du få hjälp med att ta fram en belysning som passar bra hos just dig. En annan fördel med att använda sig av Lights by Sweden är att de använder LED-ljus. Du behöver alltså inte återvinna miljöfarliga lysrör, något som annars är ett stort problem.

Kort sagt, fundera lite över vilket intryck du vill att din lokal ska göra och försök att få ljus- och ljudbild att gifta sig med det.

About the author

kalle administrator