Ta hand om din tystlåtna elbil

Bykalle

Ta hand om din tystlåtna elbil

Att underhålla och ta hand om din elbil är värt alla pengar. En välkänd fördel som du säkert känner till med elbilar är att de inte genererar utsläpp från förbränning av fossila bränslen. På så sätt bidrar elbilar inte till klimatförändringarna och luftföroreningar. Förutom att elbilar är mer miljövänliga och släpper ut mindre avgaser än traditionella bensinbilar, så finns det en annan fördel som kan vara lätt att missa – nämligen buller och oljud.

Även om trafikbuller inte är ett lika stort problem som klimatförändringarna fortsätter det ändå påverka livskvaliteten i samhället. Till skillnad mot förbränningsmotorer och avgassystem är elmotorer väldigt tysta. Av denna anledning är det utan tvekan värt att underhålla din elbil och se till att den fungerar som den ska.

Underhåll din elbil med hjälp av SHIFT Electric Mobility

Om du börjar få problem med din elbil finns det ingen bättre än SHIFT Electric Mobility som är Nordens ledande expert på elbilar. SHIFT Electric Mobility erbjuder teknisk support, mobil service och reservdelsdistribution till sina kunder dygnet runt, 24/7. Klicka in på shiftemobility.com för att veta mer om deras tjänster. Oavsett var du befinner dig i Norden kommer de att kunna lösa dina problem blixtsnabbt med sina lokala team i Sverige, Danmark, Norge och Finland.

Faktum är att en allt större andel av bilarna på vägarna blir eldrivna och inom en snart framtid kommer de flesta vara det. Häng med i denna spännande utveckling och bli kund hos SHIFT Electric Mobility!

4 fördelar med en tyst elbil

Det är värt att ta hand om din elbil på grund av alla dess fördelar. Fördelarna med köra en tyst elbil är många och fyra av de viktigaste är:

1. Hjälper dig att fokusera – I dagens moderna samhälle finns det många saker som distraherar och en av dessa är buller och oljud. Tystnad är en förutsättning för att du ska kunna fokusera bättre på trafiken och inte bli distraherad.

2. Stimulerar kreativitet och tänkande – Tystnad förbättrar din medvetenhet och bidrar till att du kan tänka mer klart. Buller och störningar försvårar ditt tänkande och din kreativa förmåga.

3. Ger en känsla av lugn och harmoni – Buller och oljud kan lätt orsaka stress och påfrestningar. En långvarig exponering av höga ljud är ännu värre och kan leda till hälsoproblem som högt blodtryck, hjärt- och kärlsjukdom och hörselnedsättning. Alla ljud som överstiger 65 decibel kan orsaka en ökning av stresshormoner i kroppen, som i sin tur ökar riskerna för en rad olika hälsoproblem. 65 decibel motsvarar samma ljudnivå som att prata högt och skratta. Föga förvånande har tystnad en motsatt effekt och är lugnande.

4. Ökar ditt tålamod – Ständigt buller och oljud gör det lätt att missa fördelarna med tystnad. Tystnad har förmågan göra dig mer tålmodig och odla lugn och ro.

About the author

kalle administrator